ISTRAGA U TIJEKU

Teta u vrtiću dječake za kaznu zaključala na tavan?

27.06.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Odgojiteljica jednog karlovačkog vrtića prošli je tjedan navodno zatvorila dvojicu dječaka u dobi od četiri godine na tavan tog vrtića u vrijeme najveće žege jer su bili zločesti

Roditelji dvojice dječaka su krajem tjedna o ovoj ‘pedagoškoj metodi’ odgajateljice obavijestili sve mjerodavne institucije i samog ministra Željka Jovanovića. Ministarstvo oštro osuđuje nevjerojatno postupanje odgojiteljice nad čijim radom Agencija za odgoj i obrazovanje upravo provodi stručno-pedagoški nadzor. Više informacija o samom događaju zbog zaštite identiteta djece nam nisu mogli dati.

Budući da se ovdje radi o težoj povredi radnih obaveza, ravnateljica vrtića odlučila je da do okončanja ove situacije spomenuta odgajateljica u tom vrtiću više neće raditi, piše Jutarnji list. 'Za sada sam razgovarala samo s ocem jednog od dječaka. S odgojiteljicom sam se čula samo telefonom jer je ona u petak i ponedjeljak otišla na godišnji odmor koji je najavila prije ovog događaja.

Rekla mi je samo da je svjesna da je pogriješila. Međutim, tvrdi da nikoga nije nigdje zaključala nego da je samo rekla dječacima da bi mogli završiti na tavanu ako ne budu poslušni - rekla nam je ravnateljica tog vrtića. Ravnateljica je napomenula kako će prosvjetna inspekcija i Agencija za odgoj i obrazovanje još razgovarati i s djecom i odgojiteljicom.