n/a

Teriyaki tuna

04.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Tuna na japanski način teriyaki, koja se priprema u marinadi sa sojinim umakom, prava je poslastica koju će svi zavoljeti kad je probaju

SASTOJCI:

350 g svježeg fileta tune
60 ml soja umaka
60 ml mirina
1 žlica octa od riže
1 žličica slatkog čili umaka
1 žličica smeđeg šećera
2 žlice suncokretovog ulja
1 žlica sezama
klice alfa-alfa
kuhana mlada blitva kao prilog

PRIPREMA:

Pomiješajte soja umak, mirin, ocat od riže, čili umak i šećer.
Narežite tunu na kocke velike oko 3 cm. Prelijte tunu umakom i ostavite da se marinira oko 1 sat.
Popržite sezam na tavi dok nije hrskav.
Ocijedite tunu iz umaka, a umak sačuvajte.
Zagrijte veliku tavu s malo ulja i popržite tunu kratko, miješajući, dok ne dobije boju. Podlijte umakom i kuhajte dok se ne zgusne i postane sirupast.
Izvadite tunu iz tave, prelijte s umakom i posipajte sezamom i klicama. Poslužite uz kuhanu blitvu i rižu.