(ANTI)FAŠISTIČKE RASPRAVE

Tepeš prozvao Mesića: Zna se što je on pjevao

20.05.2016 u 12:29

Bionic
Reading

Gost Novog dana na televiziji N1 bio je potpredsjednik Sabora i predsjednik stranke HSP AS Ivan Tepeš te je kazao da u petak očekuje kvorum u Saboru. 'Ne mogu reći da će ga sigurno biti, ali će sigurno biti. Nema mjesta zezanju', kazao je Tepeš. Potpredsjednik Sabora ne može shvatiti da nam trebaju bilo kakve mjere za discipliniranje zastupnika da dolaze na posao

'Među mlađim zastupnicima sam u Saboru pa ozbiljno shvaćam svoj posao. Kao što imamo posao i primamo plaće, meni ne trebaju sankcije da bih radio svoj posao. Nismo tamo da zarađujemo plaće, nego jer smo se kandidirali da doprinesemo boljitku građana. Smatram da je to sve nepotrebno, ali očito zastupnici moraju osjetiti po džepu da bi shvatili da moraju to izvršavati. Ponavljam, meni je to nepojmljivo', kazao je Tepeš za N1.

Govoreći o idućem tjednu, koji su zastupnici spojili s Tijelovom, Tepeš kaže da neće imati slobodne dane jer ima niz obaveza sljedeći tjedan. 'Morate pitati predsjednika Sabora zašto neće biti sjednice Sabora. Morate ga pitati da obrazloži odluku, ali koliko znam, zastupnici tada neće imati neradne dane', poručio je predsjednik HSP-a AS. Tepeš je u razgovoru za N1 kazao da nije zadovoljan brzinom kojom se provode reforme, priznavši da su građani s pravom nestrpljivi.

Odgovarajući na pitanje kako će afera Konzultantica utjecati na vlast i hoće li Karamarka to kompromitirati kao političara i osobu, Tepeš je kazao da mu je fascinantno to da je Karamarko najnepopularniji političar, a s njim na čelu pobjeđuju cijelo vrijeme, zaključivši da najbolji odgovor na sve uvijek pokažu birači. 'Što se tiče slučaja, to je na Povjerenstvu. Zasad, koliko vidim, nema nikakvog poslovnog odnosa supruge Tomislava Karamarka i Petrovića. Ne vidim da se dogodilo nešto protuzakonito. I Božo Petrov je rekao da se o tome odnosu Ine i MOL-a nije razgovaralo. Zasad ne vidim da tu ima bilo kakav problem', smatra Tepeš.

Komentirao je i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića jer je u četvrtak na konferenciji za medije sarkastično prozvao njega i Petrova.

'Kako se kaže, ozbiljna ste televizija pa nemam namjeru komentirati viceve. Ono što je on rekao i izmišljanje da smo mi protiv antifašizma govori osoba za koju znamo što je pjevao. Troškovnik tog ureda smo dobili, a mi smo naveli da, s obzirom na 63 putovanja, bismo morali znati koja je točno uloga tih putovanja. Nikada nismo dobili adekvatan, zapravo nikakav odgovor. Uputili smo naš prijedlog izmjene dopune zakona za vrijeme prošle Vlade, ali nikad nije došao u proceduru. Sad su to kolege iz Mosta uputile u proceduru. Mesić je to u svom stilu i na takav način prezentirao. Ne bih puno komentirao njegov stil, ali naravno da to ne stoji. Svi znamo što je on pjevao i ja ne vidim po čemu je on antifašist i kako se to mjeri', poručio je Tepeš.

Tepeš kaže da je zadnji pravorijek Vijeća za elektroničke medije vezan za tekst jednog portala o svetom Leopoldu Mandiću i vjernicima upravo ono što je rekao kada je bio na prosvjedu protiv te institucije. Upozorio je na dvostruka mjerila. 'Ako je trebalo zabraniti rad Z1, za što sam ja bio protiv, tako je trebalo na isti način vidjeti kako je taj portal napisao to što je napisao', smatra Tepeš, dodajući da nije trebalo zabraniti niti jedno niti drugo ako govorimo o slobodi mišljenja.

'Ako se išlo zabranjivati, trebalo se koristiti iste metode. To je bio moj stav na prosvjedu, ali to je na kraju otišlo u drugom pravcu zbog politikantstva. Ne smijemo dopustiti da se pod krinkom satire vrijeđaju himna, sveci, oba su pala... Mislim da to nije dobro i da treba stati s podjelama i da moramo komunicirati bolje, okrenuti se gospodarstvu', tvrdi predsjednik HSP-a AS.