PROGNOZA ZA VIKEND

Temperature u porastu, ali stižu i pljuskovi

16.02.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Danas će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano, a vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu bit će od 9 do 14, a na Jadranu između 13 i 17°C. U petak prijepodne djelomice i pretežno sunčano, u nizinama unutrašnjosti maglovito. Tijekom poslijepodneva postupno oblačnije. Porastom naoblake očekuje se kiša, najprije na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti, a do kraja dana i u većini krajeva

Jutarnja temperatura sutra u unutrašnjosti bit će od -6 do -1 a na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U subotu će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremene oborine. U nizinama unutrašnjosti se uglavnom očekuje kiša, a u gorju snijeg. Na Jadranu će kiša biti češća, osobito u Dalmaciji gdje su mogući i pljuskovi. Od sredine dana manje oblaka. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 2, a na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije u unutrašnjosti i na južnom Jadranu, a ujutro je još ponegdje moguća kratkotrajna kiša, u gorju snijeg. Poslijepodne posvuda sunčanije. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će slabiti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 10. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U ponedjeljak posvuda pretežno sunčano uz malu, tek ponegdje i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će slab sjeverac okrenuti na slab jugozapadnjak, a na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 1, a na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 15°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima i u sljedećim danima se ne očekuje značajnija promjena vremena. Temperature će biti u porastu.