20.000 kuna kazne

Tek su mu 22 godine, a već je recidivist u prometu; sada je ulovljen kako ponovno vozi pijan, a nikad nije ni položio vozački

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 20.01.2021 11:53
  • Objavljeno 20.01.2021 u 11:23
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

Međimurska policija objavila je da su 19. siječnja u 23 sata i 15 minuta u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili Škodu Fabiju čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 22-godišnji vozač

Provedenim alkotestiranjem te izvršenim provjerena utvrđeno je kako je 22- godišnjak upravljao Škodom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila te bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja. S obzirom da je 24-godišnji vozač recidivist u počinjenju prometnih prekršaja te je prijetila opasnost da će ponovno upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja, okrivljenik je novčano kažnjen u ukupno iznosu od 20.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 21 mjeseca (okrivljeniku uručeni prekršajni nalozi). Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti i 18 negativnih prekršajnih bodova. 

Ujedno, okrivljeni će tijekom današnjeg prijepodneva, uz optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, biti doveden prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu. Okrivljeni je višestruki povratnik u počinjenju opisanog prekršaja zbog čega je predloženo njegovo zadržavanje o čemu će sudac nakon saslušanja donijeti odluku.