ODGOVOR MARICI VIDAKOVIĆ

Tedeschi: Nismo više zainteresirani za Kraš

01.07.2014 u 11:49

Bionic
Reading

Prokuristica, a mnogi će reći i prava šefica Kraša Marica Vidaković u intervjuu za Večernji list otkrila je da je Atlantic grupa Emila Tedeschija svojedobno poslala ponudu za preuzimanje Kraša

Tedeschi je predložio preuzimanje dokapitalizacijom odnosno spajanje Kraša i beogradskog Soko Štarka, u vlasništvu Atlantica od 2010, ali vodstvo Kraša je to odbilo.

'Na njihov poslovni prijedlog poslali smo svoj protuprijedlog. Kraš je još 2000. poslao svoj prijedlog za kupnju Soko Štarka, koji je tada bio odbijen, a na ovaj zadnji prijedlog još nismo dobili odgovor. Na ovo moram dodati da je bitna odrednica Kraševe razvojne strategije sadržana u misiji društva koja kaže da svoje poslovanje razvijamo kroz samostalan razvoj kompanije', rekla je Vidaković.

Iz Atlantic grupe nisu ni demantirali ni potvrdili tvrdnje Kraševe prokuristice, već su na naš upit odgovorili da je Kraš po 'prirodi djelatnosti bio u širem spektru' njihovog interesa. Ali i to da danas kao ulagači nisu zainteresirani za Kraš jer je aktualni fokus njihovog razvoja 'intenzivnija internacionalizacija'

'Ne smatramo da je u okviru korektne poslovne komunikacije primjereno kroz medije komentirati detalje međusobnih poslovnih odnosa, to više što nema nikakvih aktivnosti na temelju kojih bi se moglo govoriti o povezivanju dviju kompanija', poručili su iz Tedeschijeve tvrtke.

U intervjuu za Večernji list Vidaković je govorila i o svom nećaku Tomislavu Ljutiću i njegovoj tvrtki Mali biskviti jer su se našli u središtu sukoba između Slavka Linića i Zorana Milanovića. Bivši ministar financija je ustvrdio kako ga je premijer između ostalog smijenio jer se usprotivio tome da HBOR da kredit Malim biskvitima od 20 milijuna kuna.

Ljutić je nakon istupa Linića optužio bivšeg ministra i HBOR da su otkrili podatke o njegovom projektu izravnom konkurentu - Krašu.

Na pitanje tko stoji iza Ljutića, Vidaković je odgovorila da su iza svega 'interesi većih igrača', ali nije precizirala na koga misli.

Maras je znao za Male biskvite od prosinca 2013.

U skandal oko Malih biskvita Linić je uvukao i ministra poduzetništva Gordana Marasa optuživši ga da je lobirao za kredit Ljutićevoj tvrtki iako nije bilo kvalitetnih osiguranja. Maras dosad nije želio komentirati ovaj slučaj iako se u medijima pojavila tvrdnja kako se on na Glavnom odboru SDP-a branio riječima da do Linićeva istupa nije ni znao za projekt Malih biskvita. U Ministarstvu poduzetništva pak saznajemo da on to nije rekao na stranačkom Glavnom odboru i da je znao za Male biskvite još od prosinca 2013, kada je u Ministarstvu održan sastanak na kojem su bili predstavnici HBOR-a, HAMAG-a, Questusa te Tomislav Ljutić.