SPORNA IZJAVA O KLAIĆEVOJ BOLNICI

Tarik bez kazne, urednica 'Milijunaša' smijenjena

28.10.2009 u 20:48

Bionic
Reading

Gotovo mjesec dana trebalo je rukovodstvu HTV-a da završi istragu u slučaju Tarika Filipovića, zbog čije je nespretne izjave u kvizu 'Tko želi biti milijunaš' direktor HTV-a Domagoj Burić e-mailom otkazao angažman glumcu i smijenio urednike emisije

Tu su odluku suspendirali Vanja Sutlić i Blago Markota, a nakon izvanredne sjednice Vijeća HRT-a, sazvane zbog cijelog skandala, odlučeno je da će HTV provesti internu istragu i kazniti krivce.

Ako je suditi prema odluci, glavni krivac je Maja Jurković, dojučerašnja urednica kviza, koja je sada na špici emisije potpisana kao stručna suradnica. Zato što iz emisije nije izrezala rečenicu u kojoj se Tarik pita odlazi li novac skupljen u humanitarnim akcijama na pravu adresu, ukinuta joj je titula, a plaća joj je smanjena 30 posto.

Osim nje, i Mario Sedmak, urednik Kontakt programa, dobio je plaću umanjenu 20 posto, a urednici Zabavnog programa Elizabeth Homsi plaća je smanjena deset posto. Zbog cijelog slučaja navodno su službeno opomenuti i Blago Markota te Domagoj Burić. Nadalje, dvije neuspjele probe sa statistima i Robertom Kurbašom, koji je trebao u 'Milijunaša' uskočiti umjesto Tarika, platit će, kako stvari stoje, televizijski gledatelji.

Što se samog Tarika Filipovića tiče, on ovih dana počinje snimati emisije koje će se emitirati u siječnju. Honorar mu nije taknut, premda se govorilo da će dio njegova novca HTV zbog sporne izjave uplaćivati u humanitarne svrhe, piše Jutarnji.hr.