REAKCIJE

Talijanski i španjolski izbornik zadovoljni

10.06.2012 u 21:31

Bionic
Reading

Španjolska i Italija remizirale su u Gdanjsku (1:1), a takvim raspletom situacije su bili zadovoljni i u jednom i u drugom taboru

Nakon neodlučenog na startu Europskog prvenstva s braniteljima naslova Španjolskom, izbornik talijanske reprezentacije Cesare Prandelli vrlo je zadovoljan nastupom svojih nogometaša.

'Ovo je bila prava Italija,' izjavio je Prandelli za Rai Sport nakon dvoboja u Gdanjsku.

'Mislim da je rezultat realan, a jedino žalim što smo tako brzo nakon vodstva primili izjednačujući pogodak. Važno je da su igrači odradili ono što sam od njih tražio. Igrali smo kao prava momčad. Prihvatili smo igru jedan na jedan na cijelom terenu, ali ne samo kako bismo zaustavili Španjolce. Šteta za nekoliko dobrih šansi koje nismo iskoristili. Za razliku od pripremne utakmice protiv Rusije, igrali smo više momčadski i bili puno odlučniji,' rekao je Prandelli.

Sretan je zbog pogotka bio i strijelac Antonio Di Natale koji je ušavši u nastavku vrlo brzo pronašao put do mreže Španjolske.

'Jako sam sretan jer sam zabio u tako kratkom vremenu nakon ulaska u igru. Mislim da je remi dobar rezultat za nas, a ja ostajem potpuno na raspolaganju izborniku kada me god bude trebao,' poručio je Di Natale.

I španjolski izbornik Vicente del Bosque nije bio nesretan nakon utakmice.

'Odradili smo dobar posao, relativno sam zadovoljan i rezultatom,' u prvoj je izjavi nakon utakmice naglasio Del Bosque.

Novinare je najviše zanimalo pojašnjenje njegove odluke da u utakmicu krene bez ijednog klasičnog napadača. Najistureniji je bio upravo Fabregas koji je donedavno bio pod upitnikom zbog ozljede da bi na kraju donio bod aktualnim europskim i svjetskim prvacima.

'Želio sam uspostaviti superiornost na sredini terena i osigurati posjed lopte. David Silva, Fabregas i Andres Iniesta su se vrlo dobro ubacivali iz drugog plana i mislim da je to puno puta dobro funkcioniralo. Nije loše ispao taj plan, a posebno se Cesc dobro snalazio na svojoj poziciji,' objasnio je Del Bosque koji je u drugom poluvremenu ipak uveo u igru napadača Fernanda Torresa.

'Kada je ušao Torres, utakmica je postala otvorenija. Imali smo više prilika za pogodak, ali isto tako i Talijani, nemojmo to zaboraviti. Vrijeme će pokazati je li ovakva taktika ispravna,' zaključio je španjolski izbornik.