FRATTINI OBEĆAO

Talijani će naći rješenje za ometanje TV signala

  • Autor: tportal.h/HRT
  • Zadnja izmjena 23.02.2011 18:50
  • Objavljeno 23.02.2011 u 18:50
Daljinski televizija

Daljinski televizija

Izvor: Corbis / Autor: Amy Eckert/Corbis

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe da je 'upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema'.

Navodi da je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti 'prioritetno i uz posebnu pozornost', kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje da će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje.

Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!