PUT NASTAVIO NA MJESTU SUVOZAČA

Talijan u BMW-u jurio autocestom 225 km/sat

10.02.2011 u 20:21

Bionic
Reading

Danas popodne policijski je presretač ponovo na autocesti A 3 zaustavio stranca koji je BMW-om jurio 225 km na sat. Brza ga je vožnja stajala pet tisuća kuna, a zaradio je i jednogodišnju zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske. Vožnju je stoga nastavio na mjestu suvozača, a za upravljač BMW-a sjeo je njegov brat

Nakon što su policajci postaje prometne policije Slavonski Brod na južnoj traci autoceste zamijetili BMW talijanskih registracijskih oznaka, za njim je odmah krenuo policijski presretač koji ga je zaustavio nedaleko od Nove Kapele. Utvrđeno je da je 46-godišnji vozač, inače talijanski državljanin, vozio brzinom od 225 km na sat, što je za 95 km više od dopuštene brzine koja na autocesti iznosi 130 km na sat.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je kažnjen kaznom od pet tisuća kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci. Daljnju vožnju nastavio je vozačev 42-godišnji brat, koji posjeduje talijansku vozačku dozvolu.