ZBOG KOSOVA

Tadić pesimističan oko kandidature za EU

22.02.2012 u 20:25

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da 'ne može iskazati optimizam kada je u pitanju dodjela statusa kandidata Srbiji za članstvo u EU jer je danas malo dalje rješenje za problem Kosova nego sinoć', javlja agencija Beta, a prenose svi važniji mediji u Srbiji.

'Situacija je lošija nego sinoć zbog načina na koji Priština predlaže rješenja', objasnio je Tadić novinarima u Beogradu i ocijenio da je prištinski prijedlog 'izvan svake realnosti' te dodao kako je teško dobiti kandidaturu, ali će se on 'do posljednjeg trenutka truditi oko toga'. Tadić je rekao da Srbija neće odustati od strateških ciljeva sažetih u formuli 'i EU i Kosovo'.

Pregovarački tim Prištine u razgovoru s Beogradom o regionalnom predstavljanju Kosova neće odustati od zahtjeva da dio fusnote bude i deklaracija o proglašenju neovisnosti, doznaje danas agencija Beta u kosovskoj vladi.

Kosovska strana zahtijeva da u fusnoti na prvom mjestu bude deklaracija o neovisnosti Kosova, zatim mišljenje Međunarodnog suda pravde kojim se utvrđuje kako proglašenje neovisnosti nije protivno međunarodnom pravu i tek na kraju Rezolucija 1244.