BROJ OBOLJELIH BLIZU 50

Svinjska gripa i u Bjelovaru

23.07.2009 u 15:23

Bionic
Reading

I Bjelovar se može 'pohvaliti' prvim oboljelim od svinjske gripe. Riječ je o 18-godišnjaku koji je nakon dva tjedna proveo u Londonu

Sa simptomima gripe javio se liječniku. Sumnja infektologa na zarazu svinjskom gripom potvrđena je u Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

'Pacijent je zbrinut i na kućnom je liječenju. Propisano mu je mirovanje i krajem ovoga tjedna trebao bi se potpuno oporaviti', potvrdio je dr. Vladimir Halauk, ravnatelj županijskoga Zavoda za javno zdravstvo za Jutarnji list.

Prošlog je tjedna18-godišnjakinja iz Zagreba odmah nakon povratka s maturalnoga putovanja u Grčku krenula posjetiti rodbinu u selo nedaleko od Bjelovara. Kada je dobila temperaturu, s rođacima je otišla u bolnicu gdje je liječnica posumnjala na mogućnost zaraze svinjskom gripom.

Sumnju su potvrdili i nalazi iz Zavoda za javno zdravstvo. Pacijentica je dobila odgovarajuću terapiju i odvezena je kući u Zagreb gdje je nastavila liječenje. Cijepljena je i rodbina kod koje je bila.Danas je potvrđen i slučaj oboljelog i u Rijeci. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, 22. srpnja u Hrvatskoj su bila zabilježena 43 oboljela.