NEPOŽELJAN EX PREMIJER

Sveučilište Columbia se odriče Sanadera

07.10.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Predstavnici poznatog Instituta Harriman sa Sveučilišta Columbia doista su kontaktirali s hrvatskom diplomatskom misijom u New Yorku i pojasnili da je angažman bivšeg hrvatskog premijera u toj instituciji u znatno manjem obimu nego što se to pisalo u Hrvatskoj, potvrdio nam je visoki diplomatski izvor

Podsjetimo, bivši premijer Ivo Sanader dobio je posao kao gostujući suradnik poznatog Instituta Harriman na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Prema pisanju hrvatskih medija, on bi tamo trebao predvoditi novoformiranu znanstvenu grupu koja će proučavati završne procese integracije jugoistoka Europe u Europsku uniju i sve zadaće koje se moraju riješiti na tom putu.

Predstavnici Harrimana kontaktirali su s hrvatskim diplomatima, saznajemo, da bi ih upozorili da će Sanaderov angažman biti u mnogo manjem obimu nego što je to u hrvatskoj javnosti prezentirano. Prema pisanju hrvatskih medija, stekao se dojam da će se Sanader preseliti u SAD, što nije točno, jer bi on trebao tek povremeno gostovati na tom institutu.

Amerikanci su navodno o svemu informirali i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića koji je održao predavanje na Sveučilištu Columbia tijekom svog posjeta toj zemlji.