neki imaju prijevoz, neki ne

Sve zbog potresa: Učenici pet zagrebačkih škola ne vraćaju se u svoje klupe ni najesen; cijelu će godinu biti raštrkani po drugim školama

22.05.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Đaci iz pet zagrebačkih škola koje su najviše stradale u potresu cijelu sljedeću školsku godinu provest će u gostima u drugim školama. U svoje će se škole vratiti tek u školskoj godini 2021./2022.

Učenici iz pet škola nastavu će pohađati u školama koje su do sada imale jednosmjensku nastavu. S gostujućim učenicima, nastava će se u sljedećoj školskoj godini odvijati u dvije smjene.

S tim da učenici u potresu oštećenih škola neće pohađati jednu zamjensku, već će, ovisno o razredima, biti raspoređeni u njih nekoliko.

Još barem godinu dana nastava se neće odvijati u sljedećim osnovnim školama: Bukovac, Dr. Ivan Merz, Miroslav Krleža, Petar Zrinski te u područnoj školi Vugrovec.

Većini učenika bit će organiziran prijevoz osim učenicima škola u samom centru Zagreba iz OŠ dr. Ivan Merz i OŠ Petra Zrinskog.

  • +10
Škole stradale u potresu Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Učenici OŠ Bukovac bit će i dulje u gostima - do kraja 2021. godine. Naime ta dotrajala školska zgrada teško je stradala u potresu i neće se obnavljati, već će se graditi nova.

Plan preseljenja i datumi završetka sanacije osnovnih škola oštećenih u potresu, koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021., nalazi se u nastavku: