HDZ O FINANCIRANJU IZ CRNIH FONDOVA

'Sve su to naručena podmetanja neprijatelja HDZ-a'

11.09.2011 u 12:43

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor je nakon obilježavanja 10. obljetnice terorističkog napada na SAD u muzeju Mimara upitana je li njezina predsjednička kampanja 2005. godine financirana iz 'crnog fonda' HDZ-a. Premijerka tvrdi da će, ako je netko u HDZ-u uzeo novac, morati odgovarati

'Prema tim napisima ispada da je HDZ imao dvije kampanje - 2005. godine, a zatim samo jednu 2007. godine, što bi značilo da smo samo u jednoj izbornoj jedinici osvojili 66 mjesta... Nije lako odgovarati na takva pitanja', rekla je premijerka Jadranka Kosor i šefica HDZ-a na napise o iskazu bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević koja navodno tvrdi da je iz crnog fonda isplatila 13 milijuna kuna za Kosoričinu kampanju.

'Ako se pokaže da je netko uzeo novac, taj mora stati pred lice pravde, oni moraju i zasigurno će odgovarati. Dajem punu podršku DORH-u, USKOK-u i policiji, borbi protiv korupcije i od kada sam ja predsjednica Vlade, brorba protiv korupcije ide uzlazno i nastavljat ću pružati podršku tom cilju', rekla je Kosor.

Na pitanje novinara hoće li dati ostavku i povući se iz politike ako se utvrdi da je primila novac iz crnog fonda - Kosor nije željela odgovoriti.

Hrvatska demokratska zajednica je priopćila
, u povodu članka 'Iskopane tajne HDZ-a: Čak 13 milijuna kuna otišlo vrhu stranke i estradnjacima' objavljena u današnjem Večernjem listu, kako smatra da je riječ 'o naručenim političkim podmetanjima, očito falsifikatima kako se i u članku navodi, a spomenuti dokumenti nemaju pravnih učinaka'.

'Riječ je nesumnjivoj namjeri neprijatelja HDZ-a i svih onih koji ne mogu prihvatiti i strahuju od otvorene i beskompromisne borbe protiv korupcije i kriminala te na ovakav način žele falsifikatima namjerno i isključivo osobno diskreditirati predsjednicu Vlade i predsjednicu Hrvatske demokratske zajednice Jadranku Kosor', stoji u priopćenju glasnogovornice HDZ-a Sunčane Glavak

Predsjednik Ivo Josipović nije htio novinarima komentirati medijski napis o navodnom finanicranju predizbornih kampanja HDZ-a iz crnih fondova, ustvrdivši samo da se 'istrage vode'.

Istrage se vode, pričekajmo da se završe i onda ćemo znati što se zaista dogodilo', kratko je izjavio Josipović u Muzeju Mimari, nakon obilježavanja 10. obljetnice napada na SAD, 11. rujna.