SPLITSKI ŽUPAN O AFERI PROSTITUCIJA

Sve lažu, ja sam obiteljski čovjek!

28.01.2014 u 16:21

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, koji je u optužnici Državnog odvjetništva protiv osumnjičenog svodnika Ivice Jurišića naveden kao korisnik usluga 'elitnih prostitutki', nakon objave ove informacije medijima se obratio svojim pisanim priopćenjem. Za izravnu komunikaciju nije bio dostupan

Ževrnja se, kako smo objavili, po optužnici u dva navrata nalazio s Jurišićevim djevojkama i za to platio po šest tisuća kuna, od čega su one makrou vraćale deset posto. Sam Jurišić u istrazi je sve priznao, ali na početku suđenja ipak je odustao od dijela u kojemu se spominje HDZ-ov župan i zatražio da se to izbriše iz optužnice.

U svome priopćenju Ževrnja tvrdi da se radi o lažima i da je uredan obiteljski čovjek te medijima savjetuje da prestanu pisati o ovoj temi ako ne žele sudske tužbe.

Njegovo obraćanje javnosti, priopćenje, prenosimo u cijelosti: 'Periodično ponavljanje laži o mojemu navodnom sudjelovanju u aferi 'prostitucija' u posljednje vrijeme, doživljavam kao napad na mene osobno i na moju obitelj. Napominjem da sam to u više navrata demantirao. Općinsko državno odvjetništvo iz meni nepoznatih razloga, prigodom čitanja optužnice ponovno navodi slučaj u kojemu ni na kakav način nisam sudjelovao dovodeći moje ime u kontekst događaja, znajući očito unaprijed koje će posljedice takvo spominjanje moga imena u medijima imati za mene, za moju obitelj i instituciju koju predstavljam.

Osjećam žalost što uopće moram pisati ovakvo priopćenje, pravdati se za takve monstruozne optužbe s kojima nemam apsolutno nikakve veze. Ipak, istine radi i zbog javnosti, moram kazati da osobe koje su optužene nikada nisam upoznao, s njima kontaktirao niti i u kakvoj vezi bio. Na ovaj način, kako se stvar postavila, svatko u državi može biti optužen ili doveden u ovakav kontekst pa sam sebi postavljam pitanje koji su motivi za ovakvo što, što mi se događa.

Mnogi me ljudi poznaju. Znaju za kakve se vrijednosti zalažem i kakav jesam. Obiteljski sam čovjek, sa suprugom i djecom živim normalnim obiteljskim životom i neka budu sigurni oni koji mi na ovakav način podmeću da me neće uspjeti diskreditirati u očima javnosti, kao i da neće poremetiti sklad moje obitelji.

Naime, svima su poznati i jasno vidljivi rezultati moga rada, kako u općini Dugopolje tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovakva podmetanja neće me zaustaviti u daljnjem savjesnom i kvalitetnom obavljanju dužnosti.

Na temelju svega navedenoga, molim medije koji su objavili ove neistine da se ubuduće klone svakog daljnjeg komentiranja spominjanjem moga imena u tom kontekstu, jer ću u suprotnom biti prisiljen obratiti se nadležnim sudovima kako bih zaštitio svoju čast i ugled, kao i čast i ugled svoje obitelji, a što bi moglo u konačnici donijeti mnoge neugodnosti i štetu autorima takvih tekstova, kao i nakladnicima tih medija.'