koronavirus

Sve aktivnosti pripadnika Hrvatske vojske svedene su na manju mjeru

16.03.2020 u 10:54

Bionic
Reading

Temeljem odluke potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u Hrvatskoj vojsci su poduzete mjere u cilju smanjivanja rizika od zaraze koronavirusom. Sva zapovjedništva Hrvatske vojske su u stalnom kontaktu sa županijskim stožerima civilne zaštite i zdravstvenom strukom te se kontinuirano prati situacija.

Sigurnost i zdravlje pripadnika Hrvatske vojske su apsolutni prioritet te su sve aktivnosti pripadnika Hrvatske vojske svedene na manju mjeru, koja će osiguravati održavanje spremnosti te omogućiti provedbu neodgodivih zadaća, izvijestili su iz MORH-a.

U skladu s navedenim, otkazano je sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske na međunarodnim aktivnostima – konferencijama, vojnim vježbama i tečajevima, odgođeno je provođenje vojnih vježbi te su aktivnosti u zemlji svedene na manju mjeru.

Na HVU obustavljena nastava, izvodit će se e-nastava od kuće

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine privremeno je obustavljena nastava na svim oblicima vojne izobrazbe i usavršavanja na Hrvatskom vojnom učilištu, a kadetima sveučilišnih vojnih studija organizirano je izvođenje nastave na daljinu korištenjem sustava e-obrazovanja. Polaznicima vojnih škola omogućeno je praćenje e-nastave od kuće. Također, obustavljene su sve nenastavne i sportske aktivnosti na Hrvatskom vojnom učilištu. Privremeno će biti obustavljene i autobusne linije vojno linijskog prijevoza.

Otkazane su sve vojne svečanosti, proslave i druge manifestacije koje nisu u skladu sa mjerama koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Obustavljene su i sve potpore koje Hrvatska vojska pruža lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva osim onih koje su u vezi sa suzbijanjem epidemije koronavirusa.

Zdravstveno stanje pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatskoj i u misijama i operacijama je dobro i 24 sata se prati situacija u zemlji i inozemstvu.

Spremnost Hrvatske vojske nije ugrožena.