HUMANOST ZA POHVALITI

Svaki mjesec uplaćuju po 10 kuna bivšoj kolegici

Bionic
Reading

U predblagdansko vrijeme priča iz dubrovačke Fine doista je vrijedna pažnje. Svaki mjesec, već sedmu godinu, na račun 53-godišnje umirovljenice Lidije Mitrović 'sjeda' 830 kuna, ali nije riječ o mirovini, niti o socijalnom dodatku, već o sasvim posebnom obliku pomoći plemenitih ljudi, otkriva Slobodna Dalmacija

Novac bez kojeg Lidija ne bi mogla preživjeti 'od prvog do prvog' uplaćuju njezini bivši kolege iz dubrovačke podružnice Fine.

Budući da zbog bolesti ne radi već devet godina, gospođa Lidija ne zna poimenice tko su uplatitelji, no, ovu prigodu koristi da im od srca zahvali na pažnji koja bez prekida traje od 2007. godine.

'Zdravlje je, vjerujte mi, najveće bogatstvo. Prije devet godina, u 44. godini života, doživjela sam moždani udar. Nakon toga više nisam mogla raditi. Od 2004. do 2007. godine bila sam na bolovanju. Trebala sam se oporaviti od bolesti. Moji kolege su mi odmah priskočili u pomoć. Više puta su mi jednokratno uplaćivali novac potreban za liječenje i rehabilitaciju. Od kada sam otišla u mirovinu, njihova pomoć je stalna', priča Slobodnoj Lidija Mitrović koja već godinama živi u Domu umirovljenika kod stare dubrovačke bolnice.

Lidija nam priča kako mirovinom plati smještaj u Domu i ne ostane joj ništa za svakodnevne potrebe. I upravo zato novac koji dobije od kolega znači joj puno.

Koliko ona zna, zaposlenici svakog mjeseca daju 10 kuna od svojih plaća kako bi njoj pomogli. Njima to nije puno, a njoj doista olakšava umirovljeničke dane.