VLADIN IZBOR

Suzana Kunac i Gordana Simonović ulaze u Vijeće za elektroničke medije?

11.04.2013 u 16:29

Bionic
Reading

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice u Hrvatski sabor uputila prijedloge za razrješenje Marije Udiljak i Ljubomira Stefanovića, dosadašnjih članova Vijeća za elektroničke medije, s danom 30. travnja 2013. godine, radi isteka mandata te, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, prijedloge za imenovanje Suzane Kunac i Gordane Simonović novim članicama navedenog Vijeća, s danom 1. svibnja 2013.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Badel 1862 d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Uprave-generalnog direktora Srđana Oreba te imenovanje Ive Markotića na tu dužnost, stoji u priopćenju vladina Ureda za odnose s javnošću.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješeni su Nenad Lamer i Šani Samardžić, dosadašnji članovi Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu te su Ivo Afrić i Kristina Blagojević imenovani novim članovima, kao predstavnici Ministarstva zdravlja.

Radi isteka mandata, razriješeni su dosadašnji i imenovani novi članovi Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, koji se imenuju na prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za znanost i visoko obrazovanje te Donatorske skupštine Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Razriješeni su Lidija Gašparović, Petar Mladinić, Marko Jelić, Darko Tipurić, Vanja Sutlić, Darinko Bago i Ante Todorić, a imenovani Ružica Beljo Lučić, Lidija Gašparović, Mladen Pejković, Zvonko Kusić, Gordana Kovačević, Zvonimir Mršić i Goran Radman.

Isto su tako razriješeni, radi isteka mandata, članovi Odbora za standarde financijskog izvještavanja te su imenovani novi članovi Odbora. Vlado Brkanić razriješen je, a Tamara Cirkveni imenovana novom članicom, dok su Željko Faber, Danimir Gulin, Ivica Smiljan, Stjepan Tadijančević i Lajoš Žager razriješeni i ponovo imenovani.