traže se partneri

Suverenisti kao potencijalni žetončići? 'Nisu nas zvali ni iz HDZ-a, ni iz SDP-a'

18.04.2024 u 16:43

Bionic
Reading

Dok je Domovinski pokret sa 14 zastupnika sa svojih lista najpoželjnija udavača, postavilo se pitanje može li se potencijalne partnere za vladajuću većinu naći i u redovima Mosta. Točnije, u redovima Hrvatskih suverenista, koji su s Mostom izašli na izbore u koaliciji

Hrvatski suverenisti na jučerašnjim su izborima osvojili dva mandata, dovoljno za podebljati većinu u slučaju da zatreba. Mogu li oni biti eventualni žetončići, s obzirom da su iz njihovog koalicijskog partnera Mosta jasno rekli da HDZ treba poslati u oporbu?

'Nitko me još nije zvao da bi zatražio potporu za sastavljanje nove saborske većine. Nisu zvali ni iz HDZ-a, ni iz SDP-a. Ali naš je stav poznat, Hrvatski suverenisti ne mogu s onima koji će ići s SDSS-om i s Možemo!. A što se svega ostalog tiče, mi ćemo sve raditi u koordinaciji s našim koalicijskim partnerima iz Mosta. Sve ćemo odluke donositi konsenzusom, soliranja neće biti. Zasad vam ništa više od toga ne mogu reći. Uostalom, stranački sastanak održat ćemo tek sutra', kazao je za Jutarnji list predsjednik Suverenista Marijan Pavliček.

Na sličnom tragu je i Škorina sestra Vesna Vučemilović, koja je osvojila drugi mandat Suverenista. 'Telefon mi zvoni cijelo jutro, ali zovu me samo prijatelji kako bi mi čestitali na ulasku u Sabor. Nitko me iz HDZ-a nije zvao, kao ni iz SDP-a', rekla je Vučemilović, koja nije željela reći da li je sprma razgovarati o postizbornoj suradnji s Plenkovićem ili Milanovićem.