NA SJEDNICI VLADE U ČAKOVCU

Sutra odluka o investicijama u Međimurju od tri milijarde kuna, Horvat: Ruši se stigma kako je Vlada maćeha Međimurcima

24.07.2019 u 17:07

Bionic
Reading

Na sutrašnjoj sjednici Vlade u Čakovcu odlučivat će se o tri milijarde kuna investicija u Međimurju, najavio je u srijedu predsjednik međimurskog HDZ-a, ministar gospodarstva Darko Horvat na konferenciji za novinare županijskog HDZ-a u Čakovcu.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je na konferenciji za novinare županijskog HDZ-a kako će u Međimurje stići projekti vrijedni tri milijarde kuna i da se ruši stigma kako je Vlada maćeha Međimurcima. Horvat je istaknuo kako osjeća ponos jer je Međimurac i ministar.

Najavio je kako će sutra na dnevnom redu od 25 točaka biti 15-ak infrastrukturnih projekata koji će poboljšati kvalitetu života stanovnika Međimurja i uvjete poslovanja poduzetnika.

  • +16
Darko Horvat Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare bila je i saborska zastupnica Čakovčanka Sunčana Glavak, koja je rekla da je sutrašnja sjednica 11. sjednica ove Vlade koje je održala diljem Hrvatske.

'Premijer Plenković jasno je naglasio da želi stalan kontakt s gradonačelnicima i županima bez obzira na stranačku pripadnost, a što se jasno iskazuje', poručila je.

Podsjetila je na učinak primjena Zakona u financiranju lokalne i regionalne samouprave, zbog čega je Međimurska županija dobila na raspolaganje više od trećine svojeg proračuna. Izrazila je posebno zadovoljstvo što će se realizirati projekt čakovečke obilaznice, sanacije čakovečkog nadvožnjaka, a zbog mnogobrojnih vozila koja prolaze kroz Nedelišće, zauzela se za izgradnju obilaznice u tom mjestu.

  • +37
Sunčana Glavak Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

'Nikada u Međimurje nije dolazilo više novca nego kad su na vlasti bile vlade HDZ-a, što je činjenica', ocijenila je i dodala kako je to ispravan put i način komunikacije s lokalnim vlastima bez obzira na stranačku pripadnost.

Na konferenciji su bili i HDZ-ovci, gradonačelnici Murskog Središća i Preloga Dražen Srpak i Ljubomir Kolarek. Srpak je rekao kako je Mursko Središće veliko gradilište, pri čemu je naveo mnoge projekte koji se ostvaruju državnim ili europskim novcem.

Gradonačelnik Preloga Kolarak je rekao kako dugo vremena nije bilo tako plodne godine kao što je ova jer se realiziraju ili su se počeli realizirati mnogi projekti kojima je 'vjetar u leđa' dala država.

Ministar Horvat podsjetio je kako će sutrašnja sjednica biti druga sjednica Vlade u Čakovcu, a odabir lokacije nije bio slučajan.

'Prostor bivše čakovečke vojarne smo odabrali jer je taj prostor Vlada ustupila Međimurskoj županiji upravo na prvoj sjednici održanoj u Čakovcu 2005.', dodao je.

Ministar Horvat je rekao i da će premijer Plenković, osim što će biti na sjednici Vlade u Čakovcu, u Međimurskoj županiji posjetiti Prelog, Mursko Središće, Pribislavec i Šenkovec.