BOŠNJAKOVIĆ DOČEKUJE MALOVIĆ

'Sutra ćemo odlučiti o Purdinoj sudbini'

11.01.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sutra dočekuje srbijansku ministricu pravde Snežanu Malović. Najavljene teme razgovora su usklađivanju popisa osumnjičenih za ratne zločine te slučaj uhićenog branitelja Tihomira Purde i prebacivanje njegovog slučaja u Hrvatsku

'Sutra nakon sastanka s ministricom Malović vidjet ćemo hoće li se slučaj Tihomira Purde moći prebaciti u Hrvatsku', rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković za tportal, demantirajući neslužbene navode nekih medija da je Beograd već prepustio slučaj Hrvatskoj.

'Mi upravo radi toga sutra imamo sastanak, a poslat ćemo vam priopćenje o onome što dogovorimo', rekao je Bošnjaković, objašnjavajući da ne može obećati izjave za javnost jer ne zna kakvo će biti raspoloženje druge strane nakon sastanka.

Podsjetimo, Purda je uhićen 6. siječnja na granici s BiH na osnovi Interpolove tjeralice i istrage koja se protiv njega vodi u Srbiji od 1999. godine. Neslužbeno, Srbija Purdu tereti da je 1991. godine u Borovu naselju iz automatske puške pucao na ranjenike i ubio najmanje dva vojnika, a jedini preživjeli, desetnik Boban Gačić, poslije je umro u bolnici u Vukovaru.