SUDSKI SKANDAL U SRBIJI

Sutkinje se prostituirale i hodale s okrivljenicima

08.02.2010 u 21:11

Bionic
Reading

Srbijanski Press otkriva da su se neke od sutkinja bavile prostitucijom, neke su pak bile u ljubavnim vezama s okrivljenicima kojima su sudile

Na popisu sutkinja koje u prosincu prošle godine nisu prošle ponovni izbor bilo je onih koje su se bavile prostitucijom, otkrio je za Press izvor blizak Visokom sudskom vijeću. Bilo je i onih koje su bile u vezi s okrivljenicima.

'Kada slušam sutkinje koje se bune što nisu prošle, sjetim se kandidatkinje iz Novog Sada koja se bavi poslovnom pratnjom. I to nije usamljen slučaj, jer postoje informacije da se još nekoliko sutkinja po Beogradu bavi visokom prostitucijom, čak se i tarife znaju! U jednom slučaju, riječ je o sutkinji koja je bila u vezi s bliskim rođakom optuženog za šverc droge', kaže anonimni izvor.

Među sucima koji nisu prošli izbor ima i onih koji su bili pravi poduzetnici. 'Jedan poznati sudac bivšeg Općinskog suda u Beogradu ima kafić, butik i autopraonicu. Sudac Trgovinskog suda u Nišu vlasnik je kavane', kaže izvor te dodaje da je jedan sudac bio na svadbi okrivljeniku u vrijeme dok mu je sudio.

Predsjednica Visokog sudskog vijeća Nata Mesarović nije željela govoriti o konkretnim slučajevima, no potvrdila je da među kolegama ima 'onih koji se ne zaslužuju baviti tom profesijom'.

'Priznajem, ima tu svega, pa i toga o čemu vi govorite', kaže Mesarović.