MALVERZACIJE SA ZEMLJIŠTEM

Sutkinja Domić oslobođena optužbi jer je radila kao i drugi

11.09.2013 u 12:05

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Općinskog suda na Braču Ivana Domić ponovno je oslobođena optužbi za zloporabu položaja i ovlasti u slučajevima utvrđivanja vlasništva nad zemljištima na tom otoku u ponovljenom postupku koji se vodio na Županijskom sudu u Šibeniku.

Sutkinja Ivana Domić na sudu na Supetru slučajeve je rješavala u skladu sa tadašnjom praksom, te nije zlorabila svoj položaj i ovlasti, kazala je sutkinja šibenskog Županijskog suda Jadranka Biga Milutin, čitajući oslobađajuću presudu u ponovljenom postupku koji se pred tim sudom vodio protiv sutkinje Domić i još 15 supetarskih odvjetnika, i djelatnika suda i uprave.

Nije bilo nijednog dokaza koji bi uputili na kaznenu odgovornost Domić i ostalih optuženih, pročitala je iz obrazloženja presude sutkinja Biga Milutin.

Sutkinja je dodala kako je obrazloženje presude istovjetno prvoj oslobađajući presudi, izuzev dijela koji je Vrhovni sud u veljači 2010. ocijenio nerazumljivim te je vratio postupak na početak.

Taj će dio, kazala je, biti obrađen.

Obrazlažući odluku sudskog vijeća, Biga Milutin je navela kako je Domić postupala u skladu s praksom koju su u to vrijeme provodili svi sudovi u Hrvatskoj, bila ona dobra ili loša.

Na taj su način riješeni mnogi predmeti, a jesu li postupci provedeni kvalitetno, tema je koja nije vezana s kaznenim djelima koja se stavljaju na teret Domić i 15-orici, rekla je Biga Milutin.

Nakon sudske presude Domić je novinarima kazala kako do sudskog postupka nikad nije trebalo niti doći.
Sve ovo predugo traje, ali očekivala sam oslobađajuću presudu, kazala je Ivana Domić.

Iako to danas nije najavljeno, očekuje se kako će se država žaliti na presudu, no Domić očekuje da će oslobađajuća presuda biti potvrđena.