NEĆEMO NOĆAS DOMA...

Susjedi zvali policiju zbog Kerumove fešte

02.07.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je odlučio da neće više biti nezavisni političar pa je osnovao Hrvatsku građansku stranku, a nakon što je to objavio u srijedu navečer na terasi restorana Sky, na zadnjem katu Jokera, fešta se otela kontroli pa je policija primala pozive građana željnih sna

SPLIT - Društvo okupljeno u restoranu Sky su zabavljali Kemal Monteno i Alka Vuica, a nešto prije ponoći je Kerum preuzeo mikrofon i objavio vijest, piše Slobodna Dalmacija.

'Šef je danas dao ostavku, ali mi smo tu da pomognemo hrvatskom narodu i podignemo privredu', izjavio je gradonačelnik i navodno čašom piva proslavio iznenadno povlačanje Ive Sanadera iz politike.

Osnivanje stranke je očito isplanirao naglo, ohrabren podrškom Splićana, jer je samo kratko dometnuo kako tek osmišljava strategiju, pa ni jutro poslije nismo uspjeli doznati za što će se zalagati Hrvatska građanska stranka, niti tko je na popisu članova upravnog tijela stranke.

Gradonačelnik je nakon fešte poslovno otputovao, a predstojnica Ureda gradonačelnika Marina Protić nam je kazala kako Keruma u četvrtak ne očekuje na radnom mjestu.

Njegov zamjenik Jure Šundov nije želio ništa komentirati u Kerumovoj odsutnosti. U Splitu je to od početka godine, uz Novu generaciju i Akciju hrvatskih umirovljenika, treća novoosnovana izvanparlamentarna stranka.

Zbog koncerta i ovacija koji su odzvanjali s terase Skya, splitska Prva policijska postaja, smještena u susjednoj zgradi, primala je pozive uznemirenih građana. Postali su nervozni negdje između 00.30 i 1.30 sati, pa je policijska patrola ušetala u Sky, no nisu intervenirali jer su se gosti počeli razilaziti, a glazba se utišala.