protest i nezadovoljstvo

[VIDEO] Supružnici Raspudić: Tražimo da Sabor nastavi s radom zbog krize

16.10.2020 u 12:55

Bionic
Reading

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista izrazio je u petak nezadovoljstvo zbog predstojeće dvotjedne stanke u radu Sabora u kriznoj situaciji u kojoj se država nalazi te su zatražili da parlament nastavi sa zasjedanjem

“Izražavamo nezadovoljstvo i protest zbog ove dvotjedne stanke u ovako kriznoj situaciji u državi. Mi želimo da Sabor nastavi s radom. Ako smo mogli imati izvanredno zasjedanje zbog situacije s potresom u Zagrebu, ne vidimo razlog da u ovako kriznoj situaciji, kada se donose mjere koje utječu na sve poduzetnike, situacije u školama gdje ne znamo što će uopće biti s našom djecom, mi prekidamo s radom. Osim što se nas onemogućava da radimo, onemogućava se i građanima da netko komunicira o njihovim problemima”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Kazala je i da je uobičajeno da predsjednik Vlade na početku jesenskog zasjedanja Sabora iznese Izvješće o radu Vlade, a to do sada nije učinio, a kako stvari stoje, dodala je, čini se da se to u dogledno vrijeme ni neće dogoditi.

“Očito se time želi pod tepih gurnuti ono o čemu govorimo već mjesecima, cure posljednji dani moratorija na ovrhe, naći će se velik broj stotina tisuća naših građana ponovno pod ovrhama, nisu donesene nove mjere, kojima će se taj problem sanirati. Jednako tako, naši poduzetnici su pod mogućnošću rada, a zapravo su pod lockdownom, nisu ni za njih donesene mjere, ne znamo što će se događati dalje sa školama, onemogućeno je funkcioniranje cijelog društva i zato zahtijevamo da Sabor nastavi s radom”, zatražila je Selak Raspudić.

Iduća dva tjedna građani neće imati svoj glas koji ih zastupa u Saboru, a onda kada se svi naviknu na novonastalu, neracionalnu i neopravdanu situaciju, nastavit će se dalje onako kako je Vlada zamislila, ocijenila je Selak Raspudić na konferenciji za novinare.

Nino Raspudić: Tehnički nije problem organizirati online rasprave

Nino Raspudić napomenuo je da je Sabor već dobrim dijelom onemogućen u radu jer je njihovim kolegama Miri Bulju i Nikoli Grmoji saborska služba je odredila samoizolaciju, a ne nikakav epidemiolog, jer je jedan zastupnik koji je bio na Odboru pozitivan.

Podsjetio je da je saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak, unatoč tome što mu je epidemiolog u Bjelovaru odredio samoizolaciju, dovučen u Sabor kako bi većina mogla funkcionirati, dodavši da je riječ o dvostrukim mjerilima. “Dvotjednu stanku mi ne želimo i smatramo da Sabor mora raditi u ovoj gorućoj situaciju, pogotovo s obzirom na važna izvješća koja trebaju uslijediti poput izvješće predsjednika Vrhovnog suda o stanju sudbene vlasti, izvješća DORH-a i izvješća o Povjerenstvu za sukob interesa”, poručio je Raspudić.

Nama je rad sveden na jednu četvrtinu i sada ćemo dva tjedna biti potpuno ušutkani. Ne vidim drugog razloga da se ovo određuje osim da nas se ušutka i da se pokušaju pokrpati rupe iz kojih sve curi i medijski preparirati javnost, poručio je Raspudić koji smatra da tehnički nije nikakav problem organizirati online rasprave s obzirom na epidemiološku situaciju i određivanje samoizolacija.