JESENSKI KOKTEL

Sunce, magle i kišice, kopno do 15 more do 20 °C

16.11.2012 u 08:26

Bionic
Reading

U narednim danima očekuje se nastavak pretežno suhog vremena s više sunca u Dalmaciji, ali i magle te povremene slabe kiše kojih će najviše biti u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Najviše dnevne temperature ostat će slične i kretat će se od 15 na kopnu do 20 °C na Jadranu, najavljuju prognostičari

U petak će u kopnenom dijelu Hrvatske biti djelomično sunčano do pretežno oblačno. U sjeverozapadnim krajevima moguća je magla ili niski oblaci uz rosulju. Više sunca se očekuje u Slavoniji. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 2 do 7 °C, a najviša dnevna od 7 do 12 °C.

Na Jadranu će dan biti uglavnom pretežno do djelomično sunčan,na sjevernom Jadranu i sunčan. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura će okrenuti na slab sjeverozapadnjak, dok će na južnom Jadranu puhati slab istočnjak. Jutarnja temperatura na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana kretat će se od 5 do 10 °C, a na dijelu srednjeg te južnom Jadranu do 12 °C. Najviša dnevna bit će od 14 do 19 °C.

U subotu će u kopnenom dijelu biti pretežno sunčano uz mogućnost jutarnje magle i niske naoblake. Tijekom večeri u zapadnim dijelovima će se postupno naoblačiti. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 2 do 6 °C, a najviša dnevna od 8 do 12 °C.

I na Jadranu će dan biti pretežno sunčan, jedino je na sjevernom dijelu moguć jači razvoj naoblake praćen slabom kišom. Na sjevernom Jadranu puhat će slab sjeverozapadnjak, dok će na srednjem i južnom Jadranu puhati slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bit će od 6 do 10 °C, a na dijelu srednjeg i južnom Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna kretat će se od 15 do 20 °C.

U nedjelju će u sjeverozapadnim i gorskim krajevima biti pretežno oblačno, uz mogućnost slabe kiše ili rosulje, dok će u Slavoniji uglavnom biti pretežno sunčano. Puhat će slab vjetar promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 5 do 9 °C, a najviša dnevna od 11 do 15 °C.

Na sjevernom Jadranu će biti pretežno oblačno uz mogućnost slabe i povremene kiše. Na srednjem i Južnom Jadranu bit će pretežno sunčano, a jedino je tijekom popodneva na jugu moguć prolazni razvoj naoblake i slaba prolazna kiša. Puhat će slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 9 do 14 °C, a najviša dnevna od 16 do 20 °C.

U ponedjeljak ujutro će u sjeverozapadnim i gorskim krajevima biti djelomično sunčano uz mogućnost magle i niske naoblake te rosulje. U Slavoniji i u višem gorju bit će pretežno sunčano. Puhat će slab vjetar sjevernih smjerova. Temperatura se tijekom cijeloga dana neće mnogo mijenjati, a iznositi će od 7 do 12 °C.

Na Jadranu će cijeli dan biti djelomično sunčano, uz mogućnost lokalne, slabe i povremene kiše. Puhat će slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru umjeren istočnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 11 do 15 °C, a najviša dnevna od 15 do 19 °C.

U utorak će u većem dijelu zemlje biti djelomično sunčano, a u Slavoniji i Dalmaciji pretežno sunčano. U unutrašnjosti je moguća magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 7 °C, a na Jadranu od 7 do 12 °C. Dnevne temperature u unutrašnjosti bit će od 9 do 13 °C, a na Jadranu od 15 do 19 °C.

U nastavku tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati, pa će uglavnom biti pretežno do djelomično sunčano, dok je u unutrašnjosti moguća magla i niska naoblaka. Temperature također će biti bez značajnijih promjena.