vremenska prognoza

Sunčano s temperaturom kao usred ljeta

12.09.2020 u 07:43

Bionic
Reading

U Hrvatskoj će u subotu prevladavati sunčano vrijeme, u unutrašnjosti mjestice s malom i umjerenom naoblakom, a ujutro po kotlinama moguće i maglom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Vjetar će na kopnu biti slab, ponegdje i umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, ujutro podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a danju sjeverozapadni i zapadni vjetar.

  • +2
Prognoza 12.9.2020 za pet gradova Izvor: Licencirane fotografije / Autor: dhmz.hr

Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 27 i 32 Celzijeva stupnja, u Dalmaciji malo viša.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Danas do 14 sati zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju, a bit će i sutra od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća, a željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

  • +12
Split Izvor: Profimedia / Autor: Hristo Rusev/Zuma Press