LJETNI TUŠ

Sunčan vikend pa obilni pljuskovi

10.07.2015 u 09:45

Bionic
Reading

Vrijeme će za vikend posvuda biti pretežno sunčano, a samo u nedjelju poslijepodne postoji mala mogućnost za pljuskove i grmljavinu. No već u ponedjeljak stiže jače naoblačenje koje bi zapadnim krajevima unutrašnjosti i sjevernom Jadranu moglo donijeti obilnije pljuskove

U subotu će biti sunčano, tek ponegdje s malom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura kasnije slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 30, a na Jadranu od 28 do 32°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano. Poslijepodne u sjeverozapadnoj unutrašnjosti postojat će mala mogućnost za lokalni razvoj oblaka praćen kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom. Puhat će slab zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 29 do 34°C.

U ponedjeljak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu sa sjevera nam stiže prolazno naoblačenje. Moguća će biti povremena kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom koji u zapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu mjestimice mogu biti i obilniji. Do kraja dana očekuje se postupno razvedravanje. U Dalmatinskom priobalju uglavnom će biti sunčano i suho. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 26 do 30, a na Jadranu od 29 do 34°C.