okupljanje uoči izbora

Sukob na ljevici: SDP i Možemo vrbuju popularnu zastupnicu za izbore

23.02.2024 u 16:55

Bionic
Reading

Nakon uspješno izvedenog antihadezeovskog okupljanja na Markovu trgu, u centrističkim i lijevim oporbenim strankama probudila se vjera da je pobjeda nad HDZ-om ipak moguća, te su krenuli i međusobne predizborne dogovore

Kada se već činilo da su razgovori između SDP-a i Dalije Orešković gotovo zaključeni i da će jedna od najagilnijih saborskih zastupnica prihvatiti ponudu da na izbore izađe na SDP-ovoj listi u jednoj od zagrebačkih izbornih jedinica (najvjerojatnije u I.), u priču su se uključili SDP-ovi politički konkurenti iz platforme Možemo!, piše Jutarnji list.

U želji da SDP-u "preotmu" vrijednu zastupnicu, ekipa iz Možemo! je Daliji Orešković ponudila prvo mjesto na njihovoj listi u III. izbornoj jedinici (Zagorje, Međimurje i Varaždinska županija). Razbijesnilo je to neke u SDP-u, a sama Dalija Orešković kaže da još nije donijela odluku.

'Važno je samo da nakon zatvaranja birališta imamo dovoljno glasova kako bismo porazili HDZ. Jer ta je stranka na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem postala iznimno opasna. Vidimo sada da Plenković čini sve kako bi razvlastio Ured europskog javnog tužitelja. Ako je cilj svrgavanje HDZ-a s vlasti, onda mi se fućka hoću li se natjecati u I., III. ili IX. izbornoj jedinici. Mogu me staviti i na listu za dijasporu. Važno mi je samo da pobijedimo', poručila je za Jutarnji list.

  • +61
Prosvjed 'Dosta je! Idemo na izbore!' Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL