KOMENTIRAO OSTAVKE

Šuker: Nisam policajac, ne mogu fizički donijeti zastupnike u Sabor

13.05.2016 u 20:05

Bionic
Reading

Ni treći tjedan saborska većina nije uspjela zadržati kvorum za glasovanje, što smo viđali na kraju mandata neke vlade, ali ne i u prvih pola godine. Tako već treći tjedan nisu izglasovane ni zakonske izmjene kojima se praktički ukida ured bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića. Slijedio je i nastavak. Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli su ostavke na mjesta potpredsjednika Kluba HDZ-a

'Najbolje bi bilo da Jandroković i Mlakar obrazlože razloge svoje odluke, iako mislim da se radi o nezadovoljstvu odnosom nekih ljudi u stranci prema njima', izjavio je u Dnevniku HTV-a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker.

Dodao je kako su oni međusobno dobro funkcionirali jer su 'potpredsjednici i predsjednik Kluba prvi među jednakima'. Međutim, dodao je - 'neki kolege ne shvaćaju da, kad si u vladajućoj koaliciji - neke stvari ne smiješ propustiti'.

Zamjerio je Mlakaru i Jandrokoviću što su bili prisutni kad su se dogovarala imenovanja, a nisu bili u Saboru kad je trebalo donositi zakone i preuzeti političku odgovornost.

Šuker je naglasio je kako saborska većina postoji - te da Most i Domoljubna koalicija imaju 80 zastupnika. Ponovio je kako nakon četvrtka zastupnici neće imati putne naloge - ako putovanje produže, troškove će plaćati iz vlastitog džepa. Na pitanje hoće li kao predsjednik Kluba snositi odgovorst kazao je: 'Ako treba, evo vama ću podnijeti ostavku. Ja sam uvijek bio vojnik stranke, ali ne mogu uzeti zastupnike na rame i donijeti ih u Sabor. Jedini koji su imali ispričnicu za današnji nedolazak su Damir Krstičević i Sandra Perković', kazao je.