EUROPSKE ROŠADE

Šuica ide u Europsku komisiju, na njezino mjesto u europarlamentu dolazi Sunčana Glavak?

21.07.2019 u 16:01

Bionic
Reading

Dubravka Šuica, iskusna HDZ-ovka koja je nedavno počela svoj drugi mandat europarlamentarke, najizglednija je kandidatkinja za dužnost povjerenice Europske komisije

Pozivajući se na više dobro upućenih izvora iz HDZ-a javlja to Jutarnji list, koji kaže kako nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen od vlada država članica EU traži da joj dostave dva imena, kandidata i kandidatkinje, i to do sutra jer do 31. kolovoza želi imati kompletiran tim.

Prema listu, Plenković će poslati samo jedno ime, a Šuica apsolutno nema ozbiljnu konkurenciju jer 'odlično kotira u EPP-u, nije konfliktna i ima puno iskustva'.

Njezinim izborom za europsku povjerenicu HDZ-u bi se oslobodilo mjesto u europarlamentu na koje bi kao zamjena došla bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, kojoj je nedostajalo 7000 glasova da uđe u Europski parlament.

  • +37
Sunčana Glavak Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Kao ozbiljni kandidati za mjesto povjerenika Europske komisije donedavno su se spominjali i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar financija Zdravko Marić, ali je i tada bilo jasno da će se Plenković teško odreći najbližih suradnika koji mu dobro obavljaju posao u Vladi.