NAKON STRASBOURGA

Šuica dovela veterane Domovinskog rata u Bruxelles

09.12.2014 u 19:41

Bionic
Reading

Na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice u posjet Europskom parlamentu, NATO-u i glavnom belgijskom gradu Bruxellesu stigli su predstavnici Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-e) i dvojica veterana Četvrte gardijske brigade

Predsjedništvo HVIDR-e i predsjednici županijskih organizacija predvođeni predsjednikom Odbora za ratne veterane i saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, još su u studenom 2013. posjetili su Europski parlament, ali u Strasbourgu i tom prigodom je veteranima Domovinskog rata zastupnica Šuica najavila posjet i Bruxellesu kako bi se u potpunosti upoznali s radom EP-a, priopćio je Šuičin ured iz Bruxellesa.

Prvo odredište branitelja bilo je sjedište Sjevernoatlanskog saveza gdje je ratne veterane primio hrvatski veleposlanik pri NATO-u Boris Grigić, dok su se branitelji u Parlamentu uz susret s hrvatskim zastupnicima upoznali detaljnije s načinom donošenja odluka u Uniji.

Podsjetimo, formalno sjedište Europskog parlamenta je Strasbourg u kojemu se sukladno odrednicama Amsterdamskog ugovora jednom mjesečno održavaju plenarne sjednice. Tijekom većeg dijela mjeseca u Bruxellesu se odvijaju zakonodavne radnje, sjednice odbora, izaslanstava, kao i mini plenarne sjednice, a zanimljivo je istaknuti da se tajništvo Europskog parlamenta nalazi u Luksemburgu.