'KARIKA' U NARKO-MILJEU

Sudska zapisničarka dilerica i doušnica

22.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

U nastavku Operativne akcije 'Karika' o preprodaji kokaina u Šibeniku koju provodi policija protiv 38-godišnje žene iz Šibenika podnesena je kaznena prijava zbog odavanja službene tajne, jer je kao djelatnica pravosudnih tijela, krajem 2007. godine osobama iz narko-miljea neovlašteno prenosila podatke koji su službena tajna te kaznena prijava zbog zloporabe droga zbog preprodaje kokaina. Neslužbeno doznajemo da je riječ o zapisničarki Županijskog suda u Šibeniku

Kako je priopćila ova PU u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, protiv nje će biti podignuta kaznena prijava nadležnom Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti, kao i protiv 57-godišnjaka iz Šibenika za isto kazneno djelo i to jer je osumnjičenu poticao na počinjenje tog kaznenog djela.

Također, u priopćenju se navodi da su kaznene prijave zbog zloporabe droga podnesene i protiv 33-godišnjaka i 28-godišnjaka iz Šibenika.

'Temeljem dokaza i obavijesti prikupljenih tijekom kriminalističke obrade koja je trajala od 19. do 21. siječnja, utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnji osumnjičenik iz Šibenika od mjeseca srpnja do mjeseca listopada 2008. godine u više navrata prodavao opojnu drogu kokain 38-godišnjoj osumnjičenici i 28-godišnjem osumnjičeniku iz Šibenika, koji su ju dalje preprodavali.', navodi se u priopćenju iz policije u kojem se naglašava da akciju 'Karika' provodi Odjel krim policije u suradnji s Ravnateljstvom policije, Upravom kriminalističke policije, Odjelom kriminaliteta droga, Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb i Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

U operativnoj akciji 'Karika' , koja traje od srpnja prošle godine, a policija je prve rezultate obznanila 20. siječnja u Šibeniku, kriminalističkom obradom obuhvaćeno je 37 osoba, a zbog sumnje na preprodaju kokaina uhićeno je njih sedam.

Utvrđeno je da je od srpnja prošle do siječnja ove godine, prvoosumnjičeni 25- godišnjak iz Šibenika preprodao 224 grama kokaina u vrijednosti od oko 134 tisuća kuna, a razbijen je lanac prodaje te droge na šibenskom području.

'Karika' se nastavlja, rekla je glasnogovornica policije Marica Kosor.