PREGAZIO ČOVJEKA PA POBJEGAO

Sudac pustio iz zatvora Švicarca koji je usmrtio pješaka

12.02.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Iz istražnoga zatvora u Rijeci pušten je 41-godišnji švicarski državljanin koji je u nedjelju rano ujutro u Čavlima kraj Rijeke automobilom pregazio i usmrtio 36-godišnjeg pješaka iz Rijeke te pobjegao s mjesta nesreće.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo jutros je izvijestilo kako je zatražilo da se Švicarcu zbog opasnosti od bijega odredi jednomjesečni istražni zatvor, ali da je sudac istrage taj prijedlog odbio, zbog čega u tom tužiteljstvu najavljuju žalbu.

Nesreća se dogodila u nedjelju rano ujutro na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini benzinske postaje na Čavlima, gdje je pronađeno mrtvo tijelo 36-godišnjaka iz Rijeke, za kojega je utvrđeno da je poginuo nakon što je na njega naletilo vozilo.

U popodnevnim satima toga dana policija je na području Rijeke pronašla terenac" volvo švicarskih oznaka, a nedugo potom i njegova vozača na zagrebačkom području, čiji identitet u policiji ne žele otkriti, a kojega se tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom te nepružanje pomoći ozlijeđenom.

Švicarcu je, s obzirom da ima stalno boravište u Zagrebu, određeno da ne smije napuštati taj grad, oduzeta mu je putovnica te se mora redovito javljati policiji.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o švicarskom državljaninu Sebastienu Kristofu Balegnu. Riječki mediji pišu kako ga je sudac istrage pustio na slobodu jer smatra da nije potrebno njegovo pritvaranje kako bi se osigurala njegova dostupnost hrvatskim istražnim i sudskim tijelima.

Mediji navode i kako je njegov automobil u nedjelju pronađen na području riječkog Zameta te da je taksijem pobjegao u Zagreb, a da ga je policija uhitila u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci. Tamo je navodno tvrdio kako nije bježao te da nije znao da je pregazio čovjeka jer je zbog noći i kiše bila slaba vidljivost pa je mislio da je naletio na kamen ili neki slični predmet.