ASFALT DO IZBORA?

Stupica se zatvara, a problem prometa nije riješen

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 20.09.2011 13:54
  • Objavljeno 20.09.2011 u 12:05
Tunel Stupica

Tunel Stupica

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Stupica se opet zatvara, a obećana alternativna cesta nije asfaltirana

Gojko Trlin i Tomislav Miočević, predsjednici mjesnih odbora Ravča i Kozica, u ime stanovništva vrgoračkog kraja uputili su zahtjev Ministarstvu prometa i veza te državnom tajniku Tomislavu Mihotiću i Hrvatskim cestama da se problem prometa na državnoj cesti D-512 između Makarske i Vrgorca riješi prije zatvaranja tunela Stupica.

Naime, prilikom otvaranja tunela Stupica, zbog kojeg je promet između ta dva grada bio u prekidu čak devet mjeseci, obećano je da će se asfaltirati sedam kilometara alternativne ceste kojom bi se odvijao promet između Makarskog primorja i Zabiokovlja dok se ne završe radovi na konačnom uređenju tunela Stupica, koji je zbog turističke sezone otvoren bez završnih radova. Trlin i Miočević u zahtjevu napominju da im ne trebaju obećanja jer su više puta izigrani te sugeriraju da se održi obećanje i asfaltira sedam kilometara ceste prije nego što se tunel zatvori. Na kraju zahtjeva mole Ministarstvo i državnog tajnika da se problem riješi da ne bi opet bilo blokade postojećih putova.

Turistička sezona je završila, Stupica se opet zatvara, obećana cesta još nije asfaltirana, a narod čeka izbore. Hoće li se ovaj put problem prometne blokade riješiti na vrijeme? Barem do izbora?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi