'DJECA ZA DJECU'

Studenti splitske Ekonomije organizirali humanitarnu manifestaciju za Sanus

11.03.2021 u 08:28

Bionic
Reading

U humanitarnoj akciji "Djeca za djecu" studenti su splitskoga Ekonomskog fakulteta prikupili više od 31 tisuću kuna za Udrugu Sanus-Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

Studenti studija "Turizam i hotelijerstvo" u okviru kolegija "Upravljanje manifestacijama"​ ​umjesto pisane izrade poslovnog plana mogu izabrati organiz​aciju humanitarn​e manifestacij​e čime teorijsko znanje primjenjuju na stvarnoj manifestaciji koja uz praktično iskustvo​ kod studenta osnažuje i osjećaj za društveno odgovorno djelovanje​, kažu na Ekonomiji​.

U ​akciji je sudjelovalo i nekoliko desetaka gradskih vrtića koji su izrađivali božićne ukrase i čestitke, ​te su studenti zajedno s igračkama, rukotvorinama i ostalim doniranim artiklima ​krajem prošle godine ​sve to ​prodavali na štandu u City Centru One u Splitu. Uz ​to su prikupljali i novčane donacije na Ekonomskom fakultetu​ i uplate na račun​, a nije nedostajalo ni srećki za online lutriju, aukcij​a​ artikala oglašenih na društvenim mrežama humanitarne akcije​, kao i online nagradn​e​ igre.

Do ​danas je sedam generacija studenata organiziralo od humanitarnih koncerata, sportskih natjecanja i zabavnih događanja do online aukcija i nagradnih igara te su do sada prikupili i donirali različitim udrugama više od 200 ​tisuća kuna.​

​"​Naziv akcije 'Djeca za djecu' simbolizira činjenicu kako smo svi u duši djeca i upravo takvog neiskvarenog srca studenti pristupaju projektu kako bi pomogli potrebitima. Ovaj put odabrali su udrugu Sanus. Uz sve navedeno akcija ima za cilj potaknuti i druge studente kako bi slijedili ovaj primjer i nastavili ovu, sada već, fakultetsku tradiciju​", poručili su sa splitskoga Ekonomskog fakulteta.