FPZG I TV N1

Studenti novinarstva učit će kod partnera CNN-a

09.07.2014 u 15:47

Bionic
Reading

Dekan Fakulteta političkih znanosti (FPZG) u Zagrebu dr. sc. Nenad Zakošek i direktor programa N1 za Hrvatsku Dubravko Merlić potpisali su Ugovor o suradnji kojim će studentima novinarstva FPZG biti omogućeno usavršavanje i obavljanje prakse na prvoj regionalnoj 24-satnoj news televiziji N1, ekskluzivnom regionalnom partneru globalne TV mreže CNN

Dio je to regionalne inicijative kojom kabelska televizija N1 želi studentima novinarstva iz regije pružiti mogućnost usvajanja praktičnih znanja iz moderne multimedijalne produkcije.

U priopćenju koje supotpisuju FPZG i N1, studenti fakulteta novinarstva iz Sarajeva, Beograda i Zagreba imat će priliku sudjelovati u radu N1 centara u glavnim gradovima BiH, Srbije i Hrvatske te, radeći s vrhunskim profesionalcima, steći praktična znanja o televizijskom i online novinarstvu.

Nakon potpisa Ugovora, dekan FPZG-a Nenad Zakošek je izjavio: 'Specifičnost je studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti povezivanje teorijsko-stručne i praktične nastave, što nastojimo osigurati za sve vrste medija, od tiska do televizije i internetskih medijskih platformi. Vrlo sam zadovoljan što smo nakon suradnje s televizijskim kućama s nacionalnom koncesijom osigurali našim studentima praksu i na prvoj regionalnoj informativnoj televiziji N1.'

Direktor programa N1 za Hrvatsku Dubravko Merlić izrazio je zadovoljstvo dogovorenom suradnjom s Fakultetom koji već dugi niz godina obrazuje novinare.

'Uvjeren sam da će ova suradnja biti korisna studentima novinarstva jer će se naći u dinamičnoj redakciji koja proizvodi televizijske i multimedijalne sadržaje. U okruženju koje njeguje visoke profesionalne standarde te proizvodi cjelodnevni program mladi novinari moći će steći iznimno važno početno novinarsko iskustvo', kazao je Merlić.

Nakon višemjesečnih priprema i tehnološkog povezivanja centara N1 u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, emitiranje programa televizije N1 počet će u rujnu 2014. godine.

Glavni investitor N1 projekta je United Group, vodeća 'pay TV' platforma u Jugoistočnoj Europi.

Vodeći svjetski investicijski fond KKR sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je u drugoj polovici 2013. United Grupu, što je dosad najveća američka investicija u Jugoistočnoj Europi.