SPLITSKI MENI

Studenti dijelili građanima kruh i vodu

12.05.2009 u 16:10

Bionic
Reading

Premda su blokade na splitskim fakultetima, izuzev one na Umjetničkoj akademiji još krajem prošlog tjedna okončane, splitski studenti, želeći pridobiti podršku javnosti, u svojim zahtjevima za besplatnim obrazovanjem nižu performanse na najfrekventnijim gradskim lokacijama

SPLIT - Okupljeni jutros na splitskoj peškariji, sugrađanima su uz meni s cijenama studiranja, simbolično dijelili kruh i vodu, jedino za što ostane prosječnoj hrvatskoj obitelji nakon što izdvoje potrebit novac za školarinu djeteta koja u ukupnom iznosu kroz sve godine studija može stajati i više od 40 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Splićani okupljeni oko studentskog štanda u velikom su broju davali podršku studentima potpisujući peticiju za besplatnim obrazovanjem. No, bilo je i onih koji su uzimali kruh od studenata gnjevno komentirajući da i bez školarina ni za najosnovnije nemaju.

'Ja svoga sina školovati ne mogu, jer kad bi ga školovao, svi bismo bili gladni', dobacio je sugrađanin Ivica, dajući potpisom na peticiju svoj mali obol studentskim zahtjevima za svima dostupnim besplatnim obrazovanjem.

Sugrađanka Vesna nije se mogla suzdržati od kritike visokih školarina. 'Moja su se djeca školovala besplatno. Oba sina imaju diplome i čestiti su ljudi. Zašto i današnja djeca ne bi imala priliku steći obrazovanje čak i onda ako im roditelji novca nemaju?', gnjevno će Splićanka Vesna.