U OSIJEKU

Student iz Namibije dobio batine na Tvrđi zbog boje kože

17.06.2013 u 09:01

Bionic
Reading

Ljutiti i revoltirani bili su osječki studenti medicine kada su doznali da je njihov fakultetski kolega, 23-godišnji Namibijac Hendrik Muremi, napadnut i udaren u Tvrđi

Incident se zbio u petak u noćnim satima u Ulici Franje Kuhača. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, Muremija je bez ikakvog povoda šakom u glavu udario 19-godišnji mladić kojemu je potom policija 'uručila' dvije prijave - jednu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije, a drugu zbog kršenja javnog reda i mira, piše Glas Slavonije

'Tog pripitog balavca bez mozga iziritirala je Hendrikova boja kože! Ne mogu vjerovati da ga je napao, pa riječ je o mladiću koji nikoga ne izaziva', rekla nam je jučer Maja K., studentica medicine. Od prijatelja je čula da je Hendrik dobro i nema većih ozljeda, ali je neugodno iznenađen napadom.

'Šetao sam Tvrđom kao i svakog vikenda, kao što to čine i drugi mladi Osječani. Taj mi je mladić prišao i bez razloga me počeo provocirati, da bi me na kraju udario', rekao je Muremi. On nije uzvratio, nego je pozvao policiju koja je napadača brzo uhvatila, a strani je student, srećom, prošao bez ozbiljnijih ozljeda.

Mladi Namibijac u Osijek je na studij medicine došao 2009. godine i odlično govori hrvatski jezik, no i prije se susreo s verbalnim napadima zbog boje svoje kože. Dugo je u Osijeku i kaže da su takvi napadi doista rijetki te da je većina Osječana i više nego tolerantna i prijateljski raspoložena prema njemu.