završena velika potraga

Policija uhitila trostrukog ubojicu: Samostrelom ubio obitelj komentatora BBC-ja

10.07.2024 u 16:05

Bionic
Reading

Sinoć su u Hertfordshireu ubijene tri žene, a britanska policija je gotovo cijeli dan tragala za 26-godišnjim Kyleom Cliffordom, za kojeg vjeruje da je povezan s trostrukim ubojstvom

Kyle Clifford, za kojeg se vjeruje da je samostrelom počinio trostruko ubojstvo obitelji radijskog komentatora BBC-ja Racinga Johna Hunta, uhićen je i prevezen u bolnicu, priopćila je je policija.

Policajci su pokrenuli potragu za 26-godišnjakom nakon što su tijela Carol Hunt i njezine dvije kćeri Louise i Hannah pronađena u njihovoj kući u Busheyu, Hertfordshire.

Policija je priopćila kako je osumnjičenik pronađen u području Enfielda danas poslijepodne i prima liječničku pomoć nakon što je pronađen s ozljedama. Policija prilikom uhićenja nije pucala.

Trostruko ubojstvo u Hertfordshireu Izvor: Profimedia / Autor: James Manning / PA Images / Profimedia

Policija je rekla kako vjeruje da su žrtve poznavale Clifforda.

'Nakon opsežne istrage, osumnjičenik je lociran i nitko drugi se ne traži u vezi s istragom u ovom trenutku', rekla je detektivska inspektorica Justine Jenkins iz Jedinice za teške zločine Bedfordshirea, Cambridgeshirea i Hertfordshirea.

'Imali smo ogroman broj poziva i želimo izraziti našu zahvalnost građanima koji su nas kontaktirali. I dalje apeliramo na sve koji imaju informacije ili snimke da kontaktiraju izravno policiju i suzdrže se od komentiranja na društvenim mrežama jer bi to moglo utjecati na tijek slučaja', kazala je.

Podsjetimo, policija je pozvana na imanje u mjestu Bushey jučer oko 19 sati. Carol Hunt, 61-godišnja supruga radijskog komentatora BBC-ja Racinga Johna Hunta, i njihove dvije kćeri, stare 28 i 25 godina, pronađene su teško ozlijeđene na imanju u Ashlyn Closeu i sve su umrle na mjestu nesreće nakon dolaska hitne pomoći.

Kolege iz medija šokirane

Prijatelji i kolege Hunta izrazili su šokiranost ovim zločinom.

'Nemoguće je shvatiti tu bol. Znaj da smo svi tu za tebe John. Volimo te prijatelju”, napisao je kolega komentator Matt Chapman na platformi X.

Jedna od susjeda posvjedočila je da je čula vriskove iz kuće ubijenih, a nakon toga je nastao 'apsolutni kaos' kada je policija stigla na mjesto događaja.

46-godišnjakinja, koja je tražila da ostane anonimna, rekla je da je sinoć između 18.30 i 19 sati čula nešto što je zvučalo poput djece, kao da netko vrišti.

'Pomislila sam - to definitivno žena vrišti i u roku od 15 minuta nastao je apsolutni kaos', rekla je susjeda.

Opisala je da je naoružana policija naredila stanovnicima da ostanu u svojim domovima prije nego što su na mjesto događaja stigla kola hitne pomoći, helikopteri i više od desetak policijskih automobila.

'Stvarno je stresno pomisliti da se to dogodilo u takvoj blizini, a da nitko od nas nije bio svjestan i nitko od nas nije mogao pomoći. To je apsolutno traumatično za uključenu obitelj, za sve', kazala je.

Šef policije Jon Simpson prozvao je incident „užasnim”, kazavši novinarima da je vjerojatno počinjen samostrelom i drugim oružjem.