SOBARICA ĆE SVJEDOČITI

Strauss-Kahn reći će da nije kriv za pokušaj silovanja

06.06.2011 u 15:53

Bionic
Reading

Osramoćeni bivši direktor Međunarodnoga monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn u ponedjeljak će se na sudu izjasniti da nije kriv po optužbi za seksualni napad na sobaricu njujorškoga hotela, u slučaju koji ga je stajao posla i izgleda da postane francuski predsjednik. Prema pisanju Reutersa, sobarica će svjedočiti na suđenju

Strauss-Kahnu (62) prijeti do 25 godina zatvora bude li osuđen za pokušaj silovanja, seksualno zlostavljanje, protupravno lišavanje slobode i druge optužbe.

Njegov odvjetnik Benjamin Brafman rekao je za Reuters da će bivši šef MMF-a na sudu u New Yorku pred sucem Michaelom Obusom reći kako se ne osjeća krivim.

Optužen je da je napao 32-godišnju afričku imigranticu, sobaricu u luksuznom hotelu Sofitelu na Manhattanu koja je došla očistiti njegovu sobu jer je mislila da je prazna. Sobarica će svjedočiti na suđenju, piše Reuters.

Novi šef MMF-a još nije imenovan. Zasad su poznati kandidati francuska ministrica financija Christine Leagarde i guverner meksičke središnje banke Agustin Carstens