ŠOK NA RIVI

Muškarac u kafiću izudarao dvije žene za susjednim stolom, napadnuta ispričala što se dogodilo

13.04.2024 u 12:05

Bionic
Reading

Muškarac je su subotu prijepodne u jednom splitskom kafiću na Rivi fizički napao dvije žene koje su sjedile za susjednim stolom, izudaravši ih šakama. Nakon napada je pobjegao s mjesta događaja, ali je brzo uhićen.

Splićani su jutros usred bijela dana na Rivi svjedočili šokantnim prizorima nasilja na terasi kafića. Sredovječni muškarac, gost kafića, šakama je u glavu izudarao dvije žene koje su sjedile njemu iza leđa.

Kako Dalmatinski portal doznaje od svjedoka, povod je bio njihov privatni razgovor uz kavu kojeg je on 'prisluškivao'. Nakon što ih je izudarao, počeo je bježati. U pomoć ženama odmah su priskočili građani, a dio je krenuo za njim da ga spriječe u bijegu. Hvatali su ga i ljudi koji su na štekatima u sklopu predizborne kampanje predstavljali svoje programe. Potom je stigla i policija koja ga je uhitila.

Pozvana je i Hitna pomoć, budući da je jedna od žena krvarila.

Portal Dalmacija danas je od prolaznika i svjedoka saznali što se navodno dogodilo.

'Dvije gospođe sjedile su za stolom u kafiću te su bile u nekakvoj prepirci. U jednom trenutku jedan muškarac koji je sjedio u blizini je počeo lupati te su letjele boce. Muškarac je obje žene bocama udario', kazala je prolaznica.

Slobodna Dalmacija je razgovarala s napadnutim ženama - Anamarijom Stanić, koja nam se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti i njezinom tetom poznatom splitskom ginekologinjom Marijom Divić.

Napad na Rivi Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Cijeli incident krenuo je zapravo zbog - politike. Dvije žene razgovarali su o Karolini Vidović Krišto, o kojoj nisu iznijele najbolje mišljenje, a što je očito iznerviralo muškarca koji je taj razgovor slušao.

'Nakon toga, došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo se ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu.

Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda moja hrabra teta stala između nas, međutim onda je i nju udario i to perfidno, s leđa', ispričala je napadnuta koja je još bila u vidnom u šoku.