UJEDINJENJE NA CENTRU

Stranka s Imenom i Prezimenom, Pametno i Fokus u koaliciji: Udružili smo snage protiv lopovluka HDZ-a i kukavičluka SDP-a

15.06.2020 u 14:34

Bionic
Reading

Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus zajedno izlaze na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, potvrdili su čelnici stranaka u ponedjeljak na konferenciji za medije u Bjelovaru.

Iz te koalicije tvrde da 'ujedinjavanjem stranaka centra', hrvatski birači mogu birati stranke s ozbiljnim programom koje nude alternativu potrošenim politikama.

„Udružili smo snage protiv lopovluka HDZ-a i kukavičluka SDP-a kako bi ljudi, kojima je stalo do ozbiljnih rješenja za Hrvatsku, imali svoj glas u Hrvatskom saboru. Više vrijedi jedan racionalan glas koji govori o budućnosti, nego njih deset koji 'tamburaju' o prošlosti”, izjavila je Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom.

Za HDZ je navela klijentelizam i korupciju, a za SDP kukavičluk zbog kojega je ta stranka odustajala od ozbiljnih reformi i promjena u državi.,

  • +7
Stranka s Imenom i Prezimenom, Pametno i Fokus potpisali koalicijski sporazum Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

„Veseli me što smo se ujedinili i dali alternativu biračima koji žele ozbiljne i dokazane ljude u politici, nesklone modelima vladanja zadnjih 30-ak godina. Sada više nitko ne može reći da nema za koga glasati jer im nudimo izbor", rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Kaže da se "dobri i pošteni ljudi moraju dogovoriti kako bi birači mogli smijeniti nepoštene i nesposobne s vlasti”. Puljak trvrdi da imaju program koji su sastavili stručnjaci, a kojim se dokazano mogu smanjiti porezi i stvoriti bolja socijalna država.

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus, istaknuo je Svetu Nedelju u kojoj je zamjenik gradonačelnika, kao grad koji dokazuje da su moguće istinske promjene nabolje.

„Smijenili smo HDZ s vlasti i u samo tri godine postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj; ukinuli poreze, dvije godine zaredom smo najbolji hrvatski grad za gospodarstvo i ušli u pet najboljih gradova po kvaliteti života. S pravim i odlučnim ljudima može se napraviti promjena", rekao je Nađi i biračima poručio da više ne biraju 'između manjeg i većeg zla, nego da izaberu 'dobro i pametno rješenje'.

Inače, Stranku s imenom i prezimenom napustila su u ponedjeljak šestorica kandidata u IX. izbornoj jedinici, a među njima je i gradonačelnik Knina Marko Jelić koji je rekao da su se na to odlučili jer smatraju da je "narušena početna čista i iskrena priča". Osim Jelića, stranku su napustili načelnik Općine Murter - Kornati Toni Turčinov, načelnik općine Tribunj Marko Grubelić, Zlatko Ćesić, vijećnik Općine Dicmo Petar Maretić i Nikša Kulušić.