OPORBENI GLAS

Stranka rada i solidarnosti objasnila Tomaševiću kako može uštedjeti tri milijuna kuna

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 14.11.2021 18:51
  • Objavljeno 14.11.2021 u 17:20
Zagrebačka gradska skupština

Zagrebačka gradska skupština

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Stranka rada i solidarnosti nezadovoljna najavom ukidanja populacijskih mjera poručila je da bi gradonačelnik Zagreba mogao uštedjeti više od tri milijuna kuna kad bi predsjednik Gradske skupštine primao naknadu kao i ostali gradski zastupnici, a ne jedini u RH plaću za tu dužnost.

U pismu gradonačelniku, pod naslovom "Gdje Tomašević može uštedjeti tri milijuna kuna", Stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti izrazila je u nedjelju nezadovoljstvo javno objavljenim namjera o ukidanju populacijskih mjera te upozorila da Odluka o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje i Odluka o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, besplatnih udžbenika za učenike direktno pogađa obitelj.

"Uvažavajući činjenicu da demografska slika Republike Hrvatske nije zadovoljavajuća, da je potreba zaštite obitelji veća nego ikad, mjesta za ukidanje najavljenih mjera, odnosno uštede na obiteljima nema. Dapače, potrebno je nastaviti, poboljšati i uvesti nove mjere, a sve u svrhu zaštite obitelji i sprečavanja izumiranja stanovništva naše države", naglasili su iz te stranke.

U prijedlogu poslanom zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću ističu kako se više od tri milijuna kuna može uštedjeti deprofesionalizacijom funkcije mjesta predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, koji jedini u Republici Hrvatskoj prima plaću za tu funkciju te uz to, kako su naveli, ima i sve ostale pogodnosti (službeno vozilo, vozača...).

PRIOPĆENJE

Grad Zagreb: Mostov prijedlog nije povučen iz javnog savjetovanja

Na prozivke Mosta da je sa službenih stranica Grada Zagreba iz javnog savjetovanja nezakonito povučen njihov prijedlog mjere "roditelj odgojitelj", reagirali su iz Grada navevši da nije povučen nego su radi preglednosti razdvojena otvorena i zatvorena javna savjetovanja.
"Prijedlog Mosta nije povučen nego su na web stranici Grada na kojoj se objavljuju javna savjetovanja radi preglednosti razdvojena dva tipa otvorenih i zatvorenih javnih savjetovanja: ona koja predlažu gradski uredi, odnosno Grad i ona koja predlažu gradske zastupnice i zastupnici, radna tijela Gradske skupštine i klubovi gradskih zastupnika i zastupnica", navodi se u priopćenju zagrebačke gradske uprave.

"Ukoliko se obnašanje dužnosti predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba bude obavljalo isključivo za naknadu koju primaju i ostali izabrani zastupnici Gradske skupštine, u mandatnom razdoblju djelovanja Gradske skupštine Grada Zagreba može se uštedjeti preko 3 milijuna kuna", ističe Stranka rada i solidarnosti i dodaje kako je to samo jedan od primjera na kojima se mogu primijeniti mjere ušteda, a da se ne ugrožavaju najranjivije skupine Zagrepčana.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!