LIJEČNIK VARADKAR

Stranci irskog premijera raste popularnost zbog upravljanja epidemijom

29.03.2020 u 13:30

Bionic
Reading

Stranka irskog premijera Lea Varadkara bilježi rast popularnosti zbog svog upravljanja krizom oko koronavirusa, pokazala je anketa u nedjelju.

Varadkar, liječnik po struci, hvaljen je zbog svoje odluke da škole zatvori već početkom ožujka i otkaže proslave dana svetog Patrika koje su se trebale održati 17. ožujka.

Podrška njegovoj stranci Fine Gael narasla je na 34 posto, s 21 posto koliko je osvojila na izborima 8. veljače, pokazuje anketa medija Sunday Business Post i agencije Red C.

Narasla je i podrška lijevom Sinn Feinu, za 3 posto – sada je na 28 posto. Stranka desnog centra Fianna Fail pala je za 4 posto, na 18 posto, pokazuje anketa.

Varadkarova stranka na izborima u veljači završila je na trećem mjestu, najgorem u povijesti, zbog nezadovoljstva stanovnika stambenom krizom i izostankom investicija u javno zdravstvo.

  • +21
Koronavirus poharao cijelu Europu Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Fine Gael ostaje na vlasti do formiranja nove vlade. U srijedu je započela pregovore s Fiannom Fail o programu mjera, iako će im za većinu biti potrebna i treća stranka ili neovisni zastupnici.

U Irskoj je zasad potvrđeno 2415 slučajeva koronavirusa, s 36 smrtnih ishoda.