PISANIM PUTEM

Štrajkaški odbor pozvao upravu Večernjaka na pregovore

02.04.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Zaposlenici Večernjeg lista, koji su 11. dan u štrajku, pisanim su putem pozvali upravu na pregovore, priopćio je danas štrajkaški odbor

'Kako uprava Večernjeg lista u prethodnih deset dana štrajka, osim javnih neformalnih poziva, nije predstavnike sindikata i štrajkaškog odbora pozvala na razgovor, i na ovaj im je način potvrđena spremnost na dijalog', stoji u priopćenju.

Dodaje se da se sindikat i zaposlenici u štrajku slažu s javnim apelima predsjednika Ive Josipovića, premijerke Jadranke Kosor, austrijskog veleposlanika Jana Kickerta, zamjenika predstavnika Europske komisije Paola Berizzija, Sindikata novinara Hrvatske, Hrvatskog novinarskog društva, Svjetske i Europske federacije novinara, Sindikata novinara Austrije te kolega iz Styrije, da se nastave razgovori koje je prekinula uprava jednostranim donošenjem pravilnika o radu.

'Kako je izuzetno važno da Večernji list, kao najveće dnevne novine u Hrvatskoj i kao jedna od najuspješnijih medijskih kuća u Hrvatskoj, zadrži svoje vodeće mjesto i u poštovanju radnih prava, predložili smo sastanak između predstavnika uprave i predstavnika sindikata', stoji u priopćenju štrajkaškog odbora Večernjaka.