PISMO HFP-U

Strah za radna mjesta u 'Slobodnoj Dalmaciji'

05.08.2009 u 09:33

Bionic
Reading

Dva sindikata iz Slobodne Dalmacije poslala su pismo Hrvatskom fondu za privatizaciju u kojem izražavaju zabrinutost za niz problema u tvrtki

SPLIT - Vlasnik, EPH, odlučio je prodati tvrtku kćer 'Slobodna Dalmacija - trgovina', koju čine stotine prodajnih mjesta Slobodne Dalmacije. Sindikati se pitaju planira li HFP kontrolirati način trošenja tog novca, odnosno hoće li se koristiti za investicije u Slobodnu Dalmaciju.

Radnici su u pismu pitali HFP je li njihov poslodavac zatražio da mu se za godinu dana smanji rok u kojem ne smije otpuštati radnike, čime bi otpuštanja u SD mogla početi već ove jeseni. Sindikati još čekaju odgovore iz HFP-a. Za sada ne vjeruju pismenim demantijima iz njihove uprave, a u kojima se tvrdi da ove jeseni neće biti niza otkaza u Slobodnoj Dalmaciji.

Motiv je prije svega strah za radna mjesta, prvenstveno stoga što se sve svodi na glasine i na poluinformacije. Pokušali smo provjeriti kod Uprave, no nikakav odgovor nismo dobili, rekao je Mario Kavain, predsjednik podružnice Sindikata novinara Hrvatske.