BIZARNA OBLJETNICA

Stožer uz prijetnje obilježio godišnjicu razbijanja ćiriličnih ploča

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 02.09.2014 16:57
  • Objavljeno 02.09.2014 u 16:57
vukovar ćirilica prosvjed

vukovar ćirilica prosvjed

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar/PIXSELL

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić danas je s članovima tog stožera obilježio godišnjicu prvih razbijenih dvojezičnih ploča te je poručio kako će - ako se ploče ne skinu - pozvati sve braniteljske udruge u grad pa će 'svi zajedno reći što misle o pločama', a dogovorit će se i kako će 18. studenoga dočekati predstavnike vlasti.

Josić je ponovno pozvao Vladu, predsjednika Republike Ivu Josipovića i predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leku da uklone dvojezične ploče sa zidova jer su, po njegovu mišljenju, 'postavljene nezakonito, kukavički i po noći, a ako se posluša i odluka Ustavnog suda, te su ploče postavljene i protuustavno'.

Poručio je da će Stožer uskoro pozvati sve braniteljske udruge u grad pa će 'svi zajedno reći što misle o pločama', a zatim će se, rekao je, udruge dogovoriti i o obilježavanju 18. studenoga i drugom. Predsjedniku saborskog Odbora za Ustav Peđi Grbinu i cijeloj Vladi Josić je poručio da ne smiju dirati ni referendum.

'Ovaj su spriječili, no neće više nijedan. Ne mogu nikako, ni na silu, spriječiti hrvatski narod da izrazi što želi', rekao je Josić.

Najavio je da će za se za dva tjedna održati sastanak sa svim braniteljskim udrugama te 'da će se tada čuti što misle o vladajućima i kako će ih dočekati u Vukovaru kada budu došli'.

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prekrili su danas hrvatskom zastavom dvojezične ploče na zgradama Porezne uprave i Ureda državne uprave u Vukovaru.

Marijanu Živkoviću,
koji je 2. rujna prošle godine razbio prvu dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje u Vukovaru, simbolično je uručena drvena ploča s motivom čekića i razbijene dvojezične ploče. Živković je tom prilikom rekao kako nema namjeru platiti kaznu koju mu je sud odredio zbog razbijanja dvojezične ploče, već očekuje da ga se uhiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!