imenovanja i razrješenja

Što se sve događalo na zatvorenom djelu sjednice Vlade: Povučeno je niz kadrovskih poteza, Damir Kaufman imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva graditeljstva

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 04.03.2021 18:14
  • Objavljeno 04.03.2021 u 18:14
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade RH u četvrtak, Damir Kaufman imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine temeljem provedenog javnog natječaja, na razdoblje od četiri godine, priopćeno je iz Vlade

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela još neka kadrovska rješenja.

Davor Huška, Stella Arneri i Katica Mišković razriješeni su dužnosti pomoćnika ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Davor Huška imenovan je ravnateljem Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave, Sanja Slunjski ravnateljicom Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata, Stella Arneri ravnateljicom Uprave za europsku teritorijalnu suradnju te Katica Mišković ravnateljicom Uprave za potpomognuta područja, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Ivana Šuman imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra pravosuđa i uprave Ivan Crnčec, dok je državnoj službenici Maji Vitaljić dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije, do imenovanja ravnatelja uprave temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci.

  • +5
  • +2

Sjednica Vlade RH

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Donesen je Zaključak kojim se Glavnoj skupštini društva Narodne novine d.d. predlaže izbor Stanka Borića za člana Nadzornog odbora društva Narodne novine d.d. do provedbe postupka izbora člana, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Donesen je i Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Imunološki zavod d.d. izbor Tomislava Pokaza, Martine Furlan i Dunje Skoko-Poljak za članove Nadzornog odbora društva Imunološki zavod d.d. do provedbe postupka izbora članova, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Državnoj službenici Martini Kuman Kardum dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci.

Na osobni zahtjev, dr. Ivana Franić razriješena je dužnosti državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Donesen Intervencijski podnesak Republike Hrvatske u predmetu pred Sudom EU

Vlada je, na zatvorenom dijelu sjednice donijela i Intervencijski podnesak Republike Hrvatske u predmetu pred Sudom Europske unije.

Utvrđeno je i Pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom EU. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda, javno se ne objavljuje.

Vlada je i usmeno izviještena o Provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II), o Provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za mjesec veljaču 2021. te o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!